Egy igazolás még nem elérhető a lakásfelújítási hitelhez

Egy igazolás még nem elérhető a lakásfelújítási hitelhez

Az otthonfelújítási hitel felvételéhez, már az igényléskor eleget kell tennünk az állami támogatás egyes feltételeinek.

Többek között igazolni kell a legalább 1 éves tb-jogviszonyt. Banki forrásból azonban – a portfolio.hu cikke alapján – úgy értesültünk, hogy a kormányhivataloknál még nem áll rendelkezésre az ehhez szükséges igazolás.

Egyes bankoknál – jelenleg öt bankintézetnél – február elsejétől igénylehető a kamattámogatott otthonfelújítási hitel, amellyel a tervezett felújítási és korszerűsítési munkálatok előfinanszírozhatók. 

Természetesen vannak bizonyos jogosultsági feltételek, amelyeknek meg kell felenünk a hitel felvételéhez. Többek között hogy az igénylő – vagy igénylők esetén legalább az egyik fél – rendelkezzen (maximum 30 nap megszakítással) minimum egy év társadalombiztosítási jogviszonnyal. 

A fővárosi és megyei kormányhivatalok által kiállított, 1 éves tb-jogviszonyról szóló igazolás banki források szerint még nem érhető el. Emiatt inkább az elektronikus ügyintézést – igaz ez lassabb, akár 8 napos átfutási idejű is lehet – valamint a postai utat – akár 14 nap is lehet – tanácsolták.

Személyes ügyintézésre ezzel kapcsolatban csak a későbbiekben, február 10-e után lesz alkalom, azonban szükséges a járványhelyzetre való tekintettel előre időpontot egyeztetni.

Forrás: Freepik

Raiffesen – már náluk is elérhető

Mostantól a Raiffeisen Banknál is igényelhető a lakásfelújítási kölcsön. Azonban az otthonfelújítási hitel mellett a Raiffeisen Bank további háromféle hitelkonstrukciót is kínál az otthonukat felújítani tervező családok számára.

A kamattámogatott hitel részletei:

  • A maximális hitelösszeg 6 millió forint 
  • Az otthonfelújítási kölcsön jelzálog alapú
  • Ingatlanfedezet szükséges hozzá
  • A kölcsön kamata: 3%
  • A kamat fix
  • A maximális futamidő 10 év
  • Az állami kamattámogatás a teljes futamidő alatt biztosított
  • 2021. február 1-től igényelhető

További részletekért olvassák el a lakásfelújítási hitelről cikkünket!tovább

Forrás: portfolio.hu

Kép: Freepik

Oszd meg másokkal is!