Fontos részletszabályok az otthonteremtési programról

Fontos részletszabályok az otthonteremtési programról

Szombati Facebook-videójában  pontosító részletszabályokat ismertetett saz otthonteremtési program igénybe vételi lehetőségeiről a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin kifejtette az otthonfelújítási támogatásról kapcsolatos kérdésekre válaszolva: abban az esetben, ha a gyermekgondozási díj időszak alatt is fennáll korábbi jogviszonyuk, a gyedben részesülő szülők is jogosultak az otthonfelújítási támogatás igénybevételére.

Majd hozzá tette: ugyanez igaz a gyermekgondozást segítő ellátásra (gyes), valamint a gyermeknevelési támogatásra is (gyet). Különleges helyzetben vannak a hallgatói vagy diplomás gyedet igénybe vevők, mivel nekik nem kell korábbi munkaviszonyt igazolni az otthonfelújítási támogatás igényléséhez. Fontos tudnivaló, hogy a gyermekek otthongondozási díjában részesülők akkor is jogosultak a támogatásra, ha nincs más jogviszonyuk.

A miniszter nyilatkozata szerint beadhatók ugyanazok a számlák a lakástakarék-pénztári elszámoláshoz és az otthonfelújítási támogatás igényléséhez is, azaz nem zárja ki semmi, hogy ugyanazokat a számlákat mind a két esetben benyújtsák. Viszont fontos kiemelni, hogy a falusi csok keretében elszámolt számlákat párhuzamosan nem lehet elszámolni az otthonfelújítási támogatásban.

Forrás: portfolio.hu

Kép: Freepik

Oszd meg másokkal is!