Fordulat a kültéri melegburkolatok kínálatában

Fordulat a kültéri melegburkolatok kínálatában

Az egyre népszerűbb WPC padlóburkolatok fokozatosan szorítják ki a hagyományos kültéri melegburkolatokat. A kínálat ennek megfelelően egyre szélesebb és szerteágazóbb, ezáltal a kültéri életmód kedvelői számára új lehetőségek nyílnak házuk környezetének saját stílusuknak megfelelő kialakítására.

A WPC határozott térnyerésével új trendek látnak napvilágot, az egyre esztétikusabb megjelenésű és egyre praktikusabb kialakítású kompozit burkolatok már egyre kevésbé próbálják a valódi fát minél élethűbben utánozni megjelenésükben. A WPC, mint anyag már önálló utakon jár, és új színt hoz a kertépítés világába. Ezt akár szó szerint is érthetjük, mivel számos új szín jelent meg a közelmúltban a WPC burkolatok piacán. Mára kimondottan népszerűvé vált a modern kertek első számú burkolata, a szürke WPC. Ez a melegburkolat már végleg szakít a korábbi trendekkel és nem törekszik hasonlóságra a faburkolatokhoz. Megjelenésében kifejezetten markáns, meghatározó pontja lehet még kisebb felületen is a kertnek. Kissé indusztriális jellegével erőteljesebben kapcsolja a teraszt a lakótérhez, mint bármely korábbi kültéri melegburkolat, így amennyiben valamely szürke tónus mellett döntünk, számíthatunk rá, hogy a terasz szinte új szobaként kapcsolódik majd a házhoz vagy lakáshoz és kihasználtsága is megnő.

Forrás: wpc-centrum.hu

Teljesen más utakon, de a klasszikus faburkolatoktól hasonlóan messze jutott a fehér WPC teraszburkolat is. Megjelenésében legalább olyan meghökkentően egyedi, mint a szürke burkolatok, azonban merőben más előnyökkel rendelkezik. Kihasználva a teraszok rendszerint nagy felületét, a fehér burkolat képes árnyékosabb területeken is meglepően világos, életteli teret létrehozni. Különleges színének köszönhetően a medence körül a fehér homokos tengerpartok, vagy a görög falvak varázslatos hangulatát idézi. Természetesen ez az új burkolat a megszokottnál több törődést igényel, de WPC-ről lévén szó, itt sincs semmilyen felületkezelésre szükség, csupán a magasnyomású mosót kell többször alkalmazni. A tapasztalatok szerint azonban, aki meglátja ennek a burkolatnak az igazi szépségét, jellemzően meghozza érte ezt az áldozatot.

További tippek, ötletek az Otthonfelújítási támogatáshoz ➜ tovább

Forrás: wpc-centrum.hu

Szintén dinamikusan terjednek a bézs színű burkolatok, melyek népszerűségüket, hasonlóan a korábban említett színekhez, abból nyerik, hogy egyszerre újszerűek és tetszetősek. Úgy szakítanak a fához hasonló megjelenéssel, hogy közben megőrzik annak rendkívül meleg, barátságos hangulatát, illetve további előnyükként említhetjük, hogy használatukkal rendkívül könnyen megteremthető a kert színvilágának egysége.

Forrás: wpc-centrum.hu

A teraszok megjelenését érdekesen nagy mértékben tudja megváltoztatni a burkolat kiosztása. Ezen a téren is újdonságnak számít, hogy az eredetileg a trópusi faburkolatok mintájára bevezetett 14-15 cm körüli átlagos szélességet egy-egy gyártó ma már merészen figyelmen kívül hagyja és így létrejöttek a 20 cm közeli vagy az egészen keskeny, 10 cm körüli szélességben gyártott szálanyagok. Ezek akár a klasszikus szélességű burkolattal együtt, akár önállóan alkalmazva egyedi karaktert adnak a terasznak.

A burkolatok szálhosszát tekintve egyértelmű tendencia, hogy a megrendelők minél hosszabb szálakat kívánnak. A legtöbb esetben a modern stílus kedvelői törekednek arra, hogy hossztoldás alkalmazására ne legyen szükség. A széles kínálatú WPC-forgalmazók ezen kihívásokra is több megoldást tudnak kínálni.

Forrás: wpc-centrum.hu

Otthonfelújítási Támogatás – feltételek, részletek, információk  ➜  tovább

Forrás: wpc-centrum.hu

Kép: wpc-centrum.hu

Oszd meg másokkal is!