Már utalják az első milliókat

Már utalják az első milliókat

Kedden utalta el a Magyar Államkincstár az első támogatásokat.

Az átlagosan egymillió forintos támogatást a szerdai napon utalták el az érintett 17 családnak. Novál Katalin elmondta:  a 17 családból, amelyek megkapják a támogatást 11 egygyermekes, négy kétgyermekes, a többiek pedig nagycsaládosok.

Az eddigiek lapján a családok elsősorban a belső terek felújítását végezték el otthonaikban, többek között bútorokat építettek be -közölte. Novák Katalin elmondása szerint eddig 213 család nyújtotta be támogatási kérelmét.

Az otthonteremtési program részeként meghirdetett otthonfelújítási program egy vissza nem térítendő támogatás, amelyet január elsejétől hirdettek meg. Célja, hogy a családok jobb körülmények között nevelhessék gyermekeiket, így a felújítási költségek felét lehet finanszírozni, maximum 3 millió forintot.

Annyi bizonyos, hogy a fent említett családok, még nem a kamattámogatott kölcsönből állták a felújítást. Bár több banknál február elsejével elérhetővé vált a lakásfelújítási hitel, a folyósításához szükséges igazolást az állami szervek még ki sem tudnak állítani, illetve, aki hitelből újít fel, csak március 1-je után adhatja be kérelmét. Bővebben kapcsolódó cikkünkben olvashatnak a hiányzó igazolásról.

Forrás: portfolio.hu

Kép: Freepik

Oszd meg másokkal is!