Napellenző – tegyük nyáron is kényelmessé a teraszunkat

Napellenző – tegyük nyáron is kényelmessé a teraszunkat

Napjainkban különösen nagy jelentőséget kapott a kert, a terasz és az erkély, hiszen úgy tudunk a friss levegőn lenni a szeretteinkkel, hogy közben nem kell másokkal érintkeznünk. A jó idő és a napsütés beköszöntével azonban megszűnhet kellemes helynek lenni a forró teraszunk.

Azonban ilyenkor sem kell lemondanunk arról, hogy a szabad levegőn fogyasszuk el az ebédünket, vagy beszélgessünk a családunkkal.

Lehetőségek, tippek, ötletek árnyékolástechnikáratovább

Már a rómaiak rafinált árnyékolási megoldásokat alkalmaztak szerte a mediterrán térségben, a legismertebb példa erre a Colosseum. A középkorból már ma is látható emlékeink vannak: a ravennai Sant’Apollinare Nuovo Bazilika mozaikjain, a Louvre-ban kiállított Charles de Brun festményen még régimódi változatok láthatók, de Renoir 1881-es Evezősök reggelije című képén már egy szinte mai napellenzőt láthatunk.

Forrás: jozsa.hu

Ma is árnyékolunk, de már csak annyi a közös vonás, hogy „valamit a Nap és az ember közé kell tenni”. A felhasznált anyagok, a technológiák és a működtetés módjai a kor követelményeinek megfelelő megoldásokat kínálnak.

Tudjon meg mindent a lakásfelújítási hitelről ➜ tovább

Forrás: jozsa.hu

A modern ponyvák élettartama évtizedekben mérhető, és megjelenésükben is jelentős változásokon mentek át, nem csak az új design követése jegyében, a színek és minták terén, hanem strukturálisan is, gondoljunk akár a jacquard mintás ponyvákra, akár a fényt csak részlegesen szűrő napháló anyagokra. A ponyvák kiválasztásának szempontja már nem csak az egyszerű színválasztás, hanem a felhasználók bőrtípusának megfelelő UV faktorú anyag is rendelhető. A szerkezetek korróziómentes, az időjárás viszontagságait tűrő anyagokból készülnek és akár nanotechnológiás felülettel rendelkezhetnek.

Forrás: jozsa.hu

A hagyományos csuklókaros napellenzők szél- és fényérzékelővel vezérelt motoros változatban maguktól teszik a dolgukat: ha süt a nap, kimegy a ponyva, ha nincs napsütés, feltekeredik a helyére. Nem kell azonban este sem nélkülöznünk másféle előnyeit, ha elhúzódik egy esti beszélgetés a teraszon, az árnyékolóba építhető ledes világítótestek és az infra hősugárzó teljes komfortot biztosítanak.

Forrás: jozsa.hu

Egy télikert, mely a hideg hónapokban áldás, a nyári időszakban iszonyú meleg – tulajdonképpen használhatatlan – lehet. Ideális megoldást jelent a télikert-árnyékoló, amely a napos időszakban is élhetővé teszi télikertünket, ezáltal megnöveli a lakóteret. Tekintettel arra, hogy ezek közvetlenül a télikert felett helyezkednek el, így nem csuklókarosak, hanem oldalsó sínes megvezetésűek.

További tippek, ötletek az Otthonfelújítási támogatáshoz ➜ tovább

Forrás: jozsa.hu

A szerkezetileg inkább a télikert-árnyékolókhoz hasonlító pergola-árnyékolók nagy varázslata az, hogy teljesen nyílt teraszokat tudunk naptól védett hellyé tenni egy pillanat alatt. A pergola-árnyékolók alkalmazásának nem feltétele, hogy tényleg legyen ott egy pergola, ez az árnyékoló a saját lábain állva is betöltheti a szerepét.

Kerítés ötletek – erre is igényelhető a támogatás ➜ tovább

A jól megtervezett teraszárnyékolás meghosszabbítja azt az időszakot, amelyet a friss levegőn tölthetünk, a bántóan erős napsugárzástól azonban nem kell tartanunk. Általában nagy felületekről van szó, ezért is fontos, hogy teljes biztonságra törekedjünk. Egy masszív és egyben elegáns szerkezet, valamint a kiváló minőségű ponyva az elektronikával kiegészítve mindig élménnyé teszi a teraszon való tartózkodást.

Forrás: jozsa.hu

Otthonfelújítási Támogatás – feltételek, részletek, információk  ➜  tovább

Hogyan igényelje a támogatást? Útmutató lépésről lépésretovább

Forrás: jozsa.hu

Kép: jozsa.hu

Oszd meg másokkal is!