Négy újdonság a személyi kölcsönnel és a lakásfelújítási hitellel kapcsolatban

Négy újdonság a személyi kölcsönnel és a lakásfelújítási hitellel kapcsolatban

Aki belevág a lakásfelújításba, de nincs elég megtakarítása, február elejétől kamattámogatott otthonfelújítási hitelek és fogyasztóbarát személyi kölcsönök széles köréből választhat. Az elmúlt napok négy nagy újdonságát részletezzük cikkünkben.

Új szereplő a lakásfelújítás hitel piacán: Budapest Bank

Március elejétől már a Budapest Banknál is elérhető a kamattámogatott lakásfelújítási hitel – értesültünk a portfolio cikke alapján -, amely azok számára érhető el, akik jogosultak az otthonfelújítási támogatásra. A hitel kamata a teljes futamidő alatt 3%. Maximum 6 millió Ft vehető fel, legfeljebb 10 év lehet a hitel futamidővel. Az igényléshez eleget kell tennünk a jogszabályi feltételeknek és meg kell felelnünk a banki hitelképességi szabályoknak is. A támogatás igénylésére, valamint a felújítás elvégzésére egy évünk áll rendelkezésre.

Abban az esetben, ha a felújítási munkálatok nem teljesülnek, a kamattámogatás összegét vissza kell fizetnünk. Fontos tudnivaló, hogy a felvett kölcsön összegére a hitel futamidejével megegyező időtartamra jelzálogjog, valamint annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre.

Otthonfelújításra személyi kölcsön: Sperbank

 Új, fedezetlen hitelkonstrukciót vezet be márciustól a Sperbank, amely jó alternatívája lehet az otthonfelújítási hitelnek, vagy akár ki is válthatja azt. Azok számára jelenhet kézenfekvő megoldást, akik terveznek hitelt felvenni a felújítási munkálatok finanszírozására, de valamilyen oknál fogva később tervezik igényelni az otthonfelújítási támogatást. A bank az úgynevezett FelújítLAK Személyi kölcsönnel (THM 7,66% – 14,96%) bővíti személyi kölcsön portfólióját.

Az új személyi kölcsön sok könnyítést tartalmaz már az igénylésnél: nincs szükség értékbecslésre, sőt az esetek többségében közjegyzői okiratra sem, valamint egy fedezetlen hitelről van szó. Az igénylők várhatóan 1-2 napon belül megkaphatják a pénzüket, hála a könnyítéseknek. A bank újítása, hogy a jövőben az igénylők akár videóhíváson keresztül is fel tudják venni a hitelt, komfortosan a nappaliból.

A FelújítLAK Személyi kölcsönt (THM 7,66% – 14,96%) 800.000 – 6.000.000 Ft közötti összegben, maximum 9 éves futamidőre lehet felvenni. A kölcsönt az ingatlan tulajdoni lapjának terheltségétől függetlenül akárki igényelheti, feltétel, hogy minimum havi nettó 150.000 Ft igazolt, bankszámlára érkező és a bank által elfogadott rendszeres jövedelemmel rendelkezzen. A kölcsön típusa a teljes futamidő alatt fix kamatozású, a türelmi idő lejárta után minden hónapban azonos törlesztőrészlettel, ráadásul a türelmi idő alatt a törlesztőrészlet csak a kamatfizetést tartalmazza.

Rugalmas szabadfelhasználású hitel: CIB Bank

A felújítást tervező családok számára a meglévő 5 és 10 éves kamatperiódusú szabad felhasználású jelzáloghitelét kínálja kamatkedvezménnyel a lakásfelújítást tervező ügyfeleinek. A konstrukció március elejétől érhető el. Valamivel magasabb kamattal rendelkezik, mint az államilag támogatott otthonfelújítási hitel, viszont annál jóval rugalmasabb, mivel az igénylőnek nincs arra vonatkozó kötöttsége, hogy a felújítási munkálatok egy éven belül történjenek meg, azok befejezése később is lehet. Természetesen aki igénybe szeretné venni az Otthonfelújítási támogást szem előtt kell tartania a határidőt itt is.

Előnyei a kontrukciónak:

 • Az új kamatkedvezmény vállalkozói szerződés mellett költségvetési terv benyújtásával is igényelhető.
 • Felvehető akár 20 éves futamidőre, ezzel csökkenthető a havi törlesztő részlet  (viszont a teljes visszafizetendő összeg a futamidő növelésével emelkedik).
 • Az is igényelheti, aki a támogatásra nem jogosult.
 • 3 millió forintig igényleni lehet egyszeri díjmentes előtörlesztést (akár a támogatás betörlesztésére, de a betörlesztés nem kötelező a kölcsönbe.)
 • Kevesebb adminisztrációt igényel (szemben az államilag kamattámogatott hitellel.)
 • A kamata csak kis mértékben haladja meg a támogatott hitelét.
 • Lehetőség van online, kényelmesen igényelni a konstrukciót.

Fogyasztóbarát személyi hitel: Cofidis

Számos magyarországi bank mellett a Cofidis is megkapta a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóbarát személyi hitel minősítését, amelynek elnyeréshez számos szigorú feltételnek kell eleget tenni, ezáltal a kölcsönök átláthatóbbak, kiszámíthatóbbak és kedvezőbbek.

A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele 3 millió forinttól 10 millió forintig érhető el, szabad felhasználásra, 8,9%-os THM-mel 3 millió forint és 60 hónap esetén. Amennyiben az elvárt dokumentumok rendelkezésre állnak, akkor a folyósítás már a hitel befogadása után, legfeljebb két munkanapon belül megtörténhet.

Előnyei:

 • Teljesen online igényelhető (ugyanis a fogyasztóbarát minősítés megszerzésének egyik alapfeltétele, hogy 100 százalékban otthonról, kényelmesen igényelhető legyen a konstrukció).
 • Nem szükséges új bankszámla nyitása vagy jövedelemátutalás.
 • A kölcsön fix kamatozású.
 • Hitelbírálati díj és folyósítási jutalék nélkül igényelhető.

Otthonfelújítási Támogatás – feltételek, részletek, információk  ➜  tovább

Forrás: portfolio.hu

Kép: Freepik

Oszd meg másokkal is!