Novák: Már több, mint 20 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, közülük több, mint 10 500 család pedig már meg is kapta!

Novák: Már több, mint 20 ezer család igényelte az otthonfelújítási támogatást, közülük több, mint 10 500 család pedig már meg is kapta!

Közölte a miniszter Facebook-videójában, amelyben kifejtette a januárban elindított program azoknak a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő családoknak nyújt segítséget, akik már saját otthonnal rendelkeznek és azt szeretnék korszerűsíteni, szépíteni, felújítani.

Novák Katalin videójában részletezte, hogy a támogatási kérelmet eddig 20 ezer család nyújtotta be a Magyar Államkincstár felé, a folyósított támogatások összege pedig meghaladta a 17 milliárd forintot.

Forrás: Freepic

Emlékeztetőül elmondta, hogy a legfeljebb hárommillió forintos vissza nem fizetendő támogatásról van szó, amellyel a felújításra kifizetett összeg felét lehet visszaigényelni. A támogatást és a hozzá kapcsolódó kölcsönt széleskörűen felhasználhatják a családok, többek között akár kerítés, terasz építésére, belső tér felújítása vagy akár napkollektor, napelemes rendszer telepítésére, cseréjére.

Bízunk abban, hogy nagyon sok családnak tudunk segíteni az otthonfelújítási támogatással

– mondta Novák Katalin, hozzátéve: a támogatási igények egészen jövő év végéig benyújthatók.

Novák Katalin videó bejegyzését itt tekintheti meg ➜ tovább

Tippek időtálló teraszburkolatra ➜ tovább

Forrás: facebook.com/csaladesifjusag/

Kép: facebook.com/csaladesifjusag/photos/

Oszd meg másokkal is!