Otthonfelújítás: a családok ebből finanszírozzák

Otthonfelújítás: a családok ebből finanszírozzák

Egy friss kutatás eredményei alapján megtudhatjuk, hogy az Otthonfelújítási támogatást igénylők milyen forrásokból finanszírozzák a korszerűsítést.

Az OTP Bank és a Groupama Biztosító megbízásából készített országos kutatás eredménye szerint a felújítást tervező családok 41 százaléka önerőből, 31 százaléka pedig hitelből oldja meg a költségek finanszírozásást, viszont 28 százalék még nem döntött – írja a portfolio. Jellemzően 1,5-2 millió forint között terveznek hitelt felvenni a családok.

A felmérés szerint, akik belevágnak azok nagyobb felújításban gondolkodnak, nem csupán egy tisztasági festésben, és körülbelül 1 és 3 millió forint közötti visszatérítésre tartanának majd igényt. Tehát ennek az összegnek a kétszeresét tervezik az otthonuk korszerűsítésére fordítani.

Legfrissebb hírek a lakásfelújítási hitellel kapcsolatbantovább

Forrás: Freepik

Akik tervezik igénybe venni a támogatást, azoknak már konkrét pénzügyi terveik is vannak. 41 % önerőből, 31 % pedig hitelből oldja majd meg a korszerűsítést. A hitelt felvevők elsősorban a kamattámogatott felújítási hitelből, illetve babaváró vagy személyi kölcsön felvételéből tervezik fizetni majd a költségeket. 28 % pedig nem határozott még a finanszírozásról.

A felújítási támogatás igénybevételére a családok 37 százaléka nyitott, többségük meglévő otthonukat tervezik korszerűsíteni, ötödük pedig új ingatlanra fordítaná az összeget.

Otthonfelújítási Támogatás – feltételek, részletek, információk  ➜  tovább

Forrás: portfolio.hu

Kép: Freepik

Oszd meg másokkal is!