Tavaszi megújulás – Hogyan újítsuk fel a nappalit?

Tavaszi megújulás – Hogyan újítsuk fel a nappalit?

Itt a tavasz, végre süt a nap. Ilyenkor még nagyobb kedvvel fogunk hozzá a felújításhoz. A nappali az otthon központi része. A család itt tölt együtt időt, itt pihen. Írásunkban a nappali praktikus felújításához adunk néhány gondolatébresztő ötletet.

Idén startolt az Otthonfelújítási támogatás, amely lehetőséget ad a gyermeket nevelő családoknak, hogy felújíthassák, korszerűsítsék otthonukat. Természetesen számos feltételnek eleget kell tennünk, ahhoz, hogy megkapjuk a támogatást. Mielőtt belevágnánk a felújítsába, mindenképp tájékozódjunk, hogy megfelelünk-e a jogosultsági feltételeknek.

Az Otthonfelújítási támogatásról mindentovább

A nappali a családi fészek központja. Itt éli a család a hétköznapjait és itt ünnepel. Mivel sok időt töltünk ebben a helyiségben, ezért szeretjük otthonosnak, ugyanakkor mondernnek, korszerűnek tudni. Az Otthonfelújítási támogatás lehetőséget nyújt arra, hogy felújítsuk otthonunkban a belső tereket, így akár a nappalinkat is.

Tervezés

Első lépésként ebben az esetben is az a legfontosabb, hogy tervezzük meg, mit is szeretnénk, mi a célunk. Végezzünk költségvetést és vegyünk számba milyen lehetőségeink vannak. A támogatás igénybe vételéhez önerőre lesz szükségünk, hiszen a Magyar Államkincstár utólag utalja el a pénzt. Sajnos nincs minden családnak megtakaraítása, számukra kézenfekvő lehetőség a kamattámogatott lakásfelújítási hitel.

Korábbi cikkünkben részletesen írunk a felújítási hitelről tovább

Falak

Első lépésként felfrissíthetjük, új külsőt adhatunk a nappalinknak egy festéssel, még tovább fokozhatjuk a hatást, ha olyan megoldásokat vetünk be, mint egy exkluzív tapéta alkalmazása, vagy a falak tapétabordűrrel történő két színre osztása, ami szintén elegáns megoldás lehet. Akár kiválaszthatunk egy falat is, amelyet más színűre festhetünk, ezáltal az ott lévő berendezési tárgyainkat kiemelhetjük.

Forrás: Pinterest

Burkolat

Mivel a legtöbb időt a nappaliban töltjük, ezért fontos, hogy ne legyen hideg egyik évszakban sem. A lakások túlnyomó része nem rendelkezik padlőfűtéssel, ezért kiemelt figyelmet kell szentelnünk annak, mi borítja a padlónkat. Mivel a támogatást családok vehetik igénybe, így természetesen adott, hogy gyermekünk igényeit figyelmebe véve kell választanunk. Ha kisebb gyermek van a családban, aki még mászik, boríthatjuk a padlót padlószőnyeggel. Viszont ki kell emelnünk, hogy ez a poratkáknak kedvez, allergiásoknak kifejezetten nem ajánlott. Praktiksabb, és higiénikusabb megoldás lehet ha parkettával, laminált padlóval vagy hajópadlóval borítjuk a nappali padlóját. Melegebb hatást kelthet, ha egy kisebb szőnyeget elhelyezünk a kanapé előtt. Így nyerünk a legtöbbet. Nappalink könnyen tisztán tartható és barátságos lesz.

Forrás: Pinterest

Galéria

Egy család számára minden létező négyzetméter számít. Sokan nem gondolnák, de az Otthonfelújítási támogatás arra is lehetőséget biztosít, hogy galériával bővítsük az otthonunkat. A galéria növeli a lakás hasznos, belakható területét, ezáltal nő az értéke is. Bár leggyakrabban a hálószobát szokták elhelyezni rajta, de nyugodtan elrugaszkodhatunk a megszokottól és a nappalinkat feldobhatjuk, kibővíthetjük egy dolgozószobával, így el tudunk vonulni, és ha látogatónk érkezik sem kell elpakolnunk a munkát. Ettől eltérő módon, akár pihenésre is használhatjuk galériánkat és kiépíthetünk egy szigetet a kikapcsolódásnak, csinálhatunk egy kávézósarkot.

Öt dolog, amire nem gondolt, de igényelhető rá a Otthonfelújítási támogatás tovább

Forrás: Pinterest

Kiegészítők

Nem is gondolnánk, de apró dolgokon is igen sok múlhat. Megváltoztathatjuk a nappalink hangulatát egy új függönnyel, néhány párnával, pár dekorációval. Szintén nem kerül sokba, ám mégis sokkal emelheti nappalink fényét, ha lecseréljük a csillárunkat egy-két formatervezett, modern darabra. Ha van rá lehetőségünk, helyezzünk rejtett világítást az álmennyezetbe vagy emeljünk ki egy-egy képzőművészeti alkotást lámpa segítségével. Itt se feledjük a szabályt: a kevesebb több.

Forrás: Pinterest

Otthonfelújítási Támogatás – feltételek, részletek, információk  ➜  tovább

Kép: Pinterest

Oszd meg másokkal is!