Természetesség és változatosság – a WPC térhódítása

Természetesség és változatosság – a WPC térhódítása

Új beruházások esetében kültéren egyre kevésbé használnak valódi faanyagokat, sokkal inkább a megfelelő mechanikai jellemzőkkel rendelkező, karbantartást, ápolást nem igénylő WPC-ket, melyek előállításánál az újrahasznosíthatóság is fontos szempont, így felhasználásukkal az építtető nem csak praktikus, kényelmes, de egyszersmind környezettudatos döntést is hoz.

Jól megfigyelhető, hogy a máig legnépszerűbb teraszburkolatként való felhasználás mellett, hogy nyer teret a kertekben, homlokzatokon a fa-műanyag kompozit. A kerítések, falburkolatok mellett, egyre gyakrabban találkozhatunk WPC-ből készült párkányokkal, korlátfedésekkel, pergolákkal, vagy részben kompozitból készült padokkal, kerti ülőalkalmatosságokkal. A számos különböző felületi megmunkálás, profilkialakítás és megannyi színkombináció szinte végtelen lehetőségeket kínál a tervezőknek, melyekkel a korábbiaknál izgalmasabb, de mégis fenntartási szempontból igénytelen megoldások hozhatók létre.

Forrás: wpc-centrum.hu

További tippek, ötletek az Otthonfelújítási támogatáshoz ➜ tovább

A WPC megjelenésében az egyik legizgalmasabb újdonságot a színek keverése jelenti, hiszen számtalan profilkialakítást ismerünk, ráadásul a hagyományos faanyagok színétől radikálisan eltérő színek – így a szürke, vagy fehér WPC is – mára már igen népszerű, azonban a legtöbb termék színe mégis szinte homogén. Találunk viszont a piacon ma már ettől eltérő megoldásokat. A DuoTone technológiának köszönhetően több színből lehet WPC-t gyártani, ezek a színek nem keverednek el, hanem egyszerre vannak jelen az anyagban, ami egészen sajátos megjelenést biztosít. Az eredmény a sötétebb színfoltok elhelyezésének köszönhetően a valódi fa erezetéhez hasonló lesz, főleg távolról mutat meglepő hasonlóságot a fával. Közelebbről szemlélve már nem annyira a hasonlóság, mint inkább az anyag saját szépsége dominál. Magas természetes anyag tartalmuknak köszönhetően a WPC-k a valódi faanyagokhoz hasonlóan, még ha egyszínűként gyártják is őket, nem teljesen lesznek azonosak. A DuoTone technológiával készült termékeknél ez a természetes változatosság, sokszínűség még szebb összhatást eredményez.

Tudjon meg mindent a lakásfelújítási hitelrőltovább

Forrás: wpc-centrum.hu

Kerítés ötletek – erre is igényelhető a támogatástovább

Ahhoz hogy a látvány sokáig élvezhető legyen tulajdonképpen elég az egyszeri beruházás, amit a telepítés jelent. Habár az e körüli hibák folyamatosan csökkennek, ahogy a WPC egyre nagyobb teret nyer, mégis az itt elkövetett mulasztások, tévedések okozzák továbbra is a legkomolyabb károkat. Ez még mindig annak köszönhető, hogy sokan a fához hasonló külső megjelenés, és sokszor a fa kiváltására tervezett funkciónak köszönhetően úgy tekintenek a WPC-re, mint faanyagra, habár az alapvetően másképp viselkedik. Kétségtelen, hogy vannak hasonlóságok is a két anyag között, például többnyire azonos szerszámok szükségesek beépítésükhöz, méretre szabásukhoz, azonban ha a korábban megszokott eljárásokkal telepítjük a WPC anyagokat, akkor a legjobb minőségű termékeket is pillanatok alatt tönkre lehet tenni. Emiatt nagyon fontos az anyagot valóban jól ismerő, gyakorlattal rendelkező szakemberek kiválasztása a vásárlás első fázisától a telepítés utolsó mozzanatáig. Ha így járunk el az eredmény nem csak tartós, de valóban látványos is lesz.

Forrás: wpc-centrum.hu

Otthonfelújítási Támogatás – feltételek, részletek, információk  ➜  tovább

Forrás: wpc-centrum.hu

Kép: wpc-centrum.hu

Oszd meg másokkal is!